W tym roku z A. byliśmy w Chorwacji, nasi tamtejsi przyjaciele przygotowali
dla nas pyszną rybkę. Postanowiłam zrobić taką samą w domu, kiedy był jeszcze sezon
dla nas pyszną rybkę. Postanowiłam zrobić taką samą w domu, kiedy był jeszcze sezon
na grillowanie. Teraz możecie ją przygotować na patelni grillowej- choć wiadomo,
że nie będzie to ten sam pyszny smak jaki uzyskujemy z dymu ;)
------------------------------------------------------------------------ że nie będzie to ten sam pyszny smak jaki uzyskujemy z dymu ;)
Składniki:
- 3 dorady
- 100g kostki masła
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- gałązki rozmarynu
Masło i wyciśnięty czosnek rozetrzeć.Wypatroszoną i umytą doradę ponacinać ukośnie
na skórze, porządnie natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. W brzuchu każdej ryby umieścić po łyżce czosnkowego masła oraz natrzeć nim ryby (tak by weszło w nacięcia na skórze), skropić cytryną, ułożyć na nich gałązki rozmarynu i odstawić do lodówki na 3h. Po tym czasie rybę grillować wraz z gałązkami rozmarynu.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz